RSS

BAB 4 : PEMILIHAN DAN PENYIMPANAN MAKANAN

– dalam bab ini kita akan mempelajari mengenai makanan mudah yang meliputi :

  • makanan berkaleng/berpek/dibotolkan
  • makanan sintetik
  • makanan sejuk beku
  • makanan segera
  • makanan kering
  • campuran bahan makanan yang sudah sedia dimasak

– klasifikasi makanan mudah :

  • makanan separa proses
  • makanan sedia dan dimasak
  • makanan sedia masak untuk dipanaskan
  • makanan sedia masak untuk disaji

– pemilihan makanan mudah

– cara penyimpanan makanan mudah

– kebaikan dan kelemahan makanan mudah

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  •  
    %d bloggers like this: